Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakalı her detaya değindiğimiz kırmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi irtibatsına tıklayarak erişebilirsiniz.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriyetle vahit katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlamlanır.

Zihnî mânialı, tutuk veya ıslah edilenlerin barındığı, salahiyetli personeli sabah akşam uhde başında olan ve yangın veya vesair ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına müsaade verilir.

Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı düzen otomasyon Yangın Kapısı sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı olabilir.

Bir binada yahut yapı sıkında, kaçış yolu olarak iş veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Ilave-3/C’de tamlanan sürelere isabetli olması mecburidir.

Her yangın merdiveninin her dü yerında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyartıyor ve tatminkâr fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Kaçış derunin kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yetersiz basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve yangın kapısı sair örgülarda 125 mm’ den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte engel, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında hiçbir canipıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, Yangın Kapısı yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emin ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde önemli bir hizmetlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı muayeneünde imal edilmelidir.

Report this wiki page